contact

Welkom in mijn wereld vol vogels van textiel in allerlei vormen, kleuren en materialen.

Ik ben als vormgever in de textiel en mode 30 jaar werkzaam geweest in het mode onderwijs. Nu richt ik mij op het maken van vogels van textiel. Zo combineer ik mijn liefde voor de natuur en vogels met mijn passie voor textiel. De ontwerpen vinden hun inspiratie in oude vogelgidsen en de vogels uit mijn jeugdherinneringen. Ik wil de schoonheid van de vogels in ons eigen land laten zien en zo aandacht vragen voor hun aanwezigheid en plek in de natuur om ons heen. In het ontwerp- en viltproces krijgen de vogels hun eigen unieke karakter door het mengen van de verschillende kleuren wol en het gebruik van textiele materialen.

Ik teken en schilder, verf met natuurlijke materialen uit de tuin, borduur en vilt. Daarnaast zoek ik met mijn vogels van verleden, die ik in opdracht maak voor mensen die een dierbare missen, betekenis

en troost voor hun herinneringen. Unieke en persoonlijke vogelverhalen


Riky Vos

0748502602

info@vogelsvanvos.nlInformatie en prijzen

 

Vogelsvanvos maakt unieke vogels, van elk ontwerp wordt hooguit een kleine serie gemaakt en alle vogels zijn verschillend.

Elke vogel is opgebouwd rond een draadgeraamte waardoor ze stevig op hun poten staan en enigszins in houding kunnen variëren.

De vogels zijn niet bedoeld als speelgoed maar als uniek kunstobject.

Prijzen variëren van €65 voor een vogel op een houten letter tot €200 voor grote exemplaren.
Heb je een speciaal verzoek of wil je meer weten over de vogels met een verhaal? Mail me gerust met je vragen en wensen